Het Jagthuis donateursprogramma!

De kamermuziek heeft uw steun meer nodig dan ooit. Word daarom nu donateur van de Stichting Het Jagthuis Kamermuziek. Lees hier wat de stichting doet en welke mogelijkheden er zijn om uw bijdrage daaraan te leveren.


Kamermuziek in het Jagthuis

Met de theeconcerten op de zondagmiddag is het allemaal begonnen. In 2001 ging de eerste serie van start. Professionele kamermuziekensembles worden uitgenodigd een concert te verzorgen. Dat kunnen beginnende ensembles zijn, maar ook musici die al jaren de concertpodia betreden. Het gaat om de kamermuziek, om gevarieerde programma’s en onbekend repertoire wordt met belangstelling ontvangen. Ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van Het Jagthuis werd de serie theeconcerten geprogrammeerd met uitsluitend kwintetten. Bij het 10-jarig bestaan werd een jubileumconcert georganiseerd met werken van de Britse componiste Margot Wright (1911-2000); haar composities werden uitgevoerd door familieleden van haar. 

In 2005 werd het eerste JagthuisFestival georganiseerd. Het is een jaarlijks terugkerend evenement waarin 20e eeuwse kamermuziek centraal staat. De thema’s variëren van componisten: Bohuslav Martinu, Arthur Honegger, tot landen: Nederland, Hongarije of instrumenten: altviool, cello. 

Naast de serie theeconcerten en de festivals ontstonden er andere initiatieven: er worden masterclasses gegeven, er is een serie Losse Noten voor (professionele) ensembles die op korte termijn een concert willen geven, er is een A-serie om amateurs de gelegenheid te geven een concert te verzorgen en er is een serie Vrijdagavondconcerten waar het publiek voorafgaand aan het concert aan de eettafel kan aanschuiven. 

Het netwerk met ensembles die in het Jagthuis gespeeld hebben of nog gaan spelen, is groot. Het publiek kent de kwaliteit van de concerten en roemt de sfeer.


Al met al is er een stevig fundament gelegd waarop verder gebouwd kan worden. Met uw hulp.

Financieel gesproken gaat het redelijk goed met de stichting. Diverse fondsen hebben in het verleden een financiële bijdrage geleverd, waardoor een kleine buffer opgebouwd kon worden. De onzekerheid rond deze fondsen is echter groot, reden waarom de stichting heeft besloten een beroep te doen op u. Er is een uitgebreid donateursprogramma gekomen, waaruit u zelf kunt kiezen welke bijdrage het beste bij u past.


De namen van de kringen waaruit het donateursprogramma is opgebouwd zijn geïnspireerd op de afbeeldingen die op de voorgevel van het Jagthuis getekend zijn. 


Het Jagthuis werd immers gebouwd als jachthuis. Begin vorige eeuw bracht de oorspronkelijke eigenaar de weekeinden daar door om in de toen nog kale polder te kunnen jagen op hazen, snippen, eenden, fazanten of vossen. Donateursprogramma

 
Kring van hazen

U draagt de stichting Het Jagthuis Kamermuziek een warm hart toe en doneert ten minste € 30 per jaar. U ontvangt de Presto, de papieren nieuwsbrief van het Jagthuis Kamermuziek. 


 

Kring van snippen

U doneert € 100 (of meer) per jaar en ontvangt behalve de Presto, twee toegangskaarten voor een concert in het Jagthuis naar keuze. 


 

Kring van ooievaars

U doneert € 400 (of meer) per jaar. Wij sturen u de Presto en tien toegangskaarten voor concerten voor u en uw vrienden. Bij het eerste concert dat u bezoekt ontvangt u tevens een Jagthuis-presentje.


 

Mecenaat

U wordt mecenas en sponsort een uit te voeren werk of u doneert een concert. Dat betekent dat u de honoraria van de musici van het door u uitgekozen werk of concert voor uw rekening neemt. U mag mede bepalen welk ensemble of welk werk u in het nieuwe seizoen graag zou willen horen. Daarnaast ontvangt u alle voordelen zoals genoemd bij de kring van ooievaars.


Hebt u specifieke vragen of wensen, of wilt u eens overleggen over andere mogelijkheden voor een donatie, dan staan wij u graag te woord. U kunt ons bellen of mailen om een afspraak te maken. 


Vrijwilligers

Naast financiële middelen zijn wij altijd op zoek naar mensen die wat van hun tijd aan het Jagthuis willen besteden. Bijvoorbeeld om folders te vouwen, folders rond te brengen bij bibliotheken etc., of om eens te helpen bij de concerten aan de thee- en koffietafel.


Verlanglijstje

Stel dat de Stichting wat ruimer in zijn financiële jasje zit, dan staat er boven aan het verlanglijstje de wens om de optredende ensembles en musici een hogere gage te geven. 


Op het operationele vlak staan op het verlanglijstje aanpassing van de verlichting op het ‘podium’.  


Tenslotte zijn er veel ideeën voor meer muzikale evenementen. We denken aan een Romantisch Winter Festival met onbekende kamermuziek uit de 19e eeuw; aan een serie rond het Pianotrio; aan Russische symfonieën en concerten die - vaak door de componist zelf - omgeschreven zijn voor de huiskamer en aan een weekend rond één componist.


Met dank aan de donateurs is inmiddels een nieuwe pianokruk aangeschaft en heeft de website een update gekregen.


ANBI-status

De Stichting heeft van de belastingdienst de ANBI-status voor culturele instellingen toegekend gekregen. 

Voor donateurs van culturele ANBI’s geldt een extra giftenaftrek. Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

Voorbeeld: u doneert € 100. U mag dan € 125 van uw inkomen aftrekken. 

Lees hier meer


Nu donateur worden, of uw donatie verlengen?

U kunt zich hier als donateur opgeven en uw donatie overmaken op nummer NL31ABNA0434694541 t.n.v. Stichting Het Jagthuis Kamermuziek te Nederhorst den Berg, o.v.v. donatie Jagthuis.