Lieve musici van Nederland!

Dank voor jullie fantastische programmavoorstellen, we zouden er meer dan twee seizoenen mee kunnen programmeren. Wij gaan nu aan de slag om een mooie selectie te maken voor een feestelijk 25e seizoen.

Volgend jaar bestaat het Jagthuis 25 jaar. Wij willen dat graag samen met jullie vieren. Daarom vragen wij professionele kamermuziekensembles die in Nederland wonen of werken om een voorstel te doen voor een feestelijk concert in de periode september 2025 tot mei 2026. De beste programma’s zijn degene die de musici na aan het hart liggen, wij van het Jagthuis houden van origineel repertoire. Graag ontvangen wij, uiterlijk in december, voorstellen van ensembles met minimaal twee en maximaal vijf leden voor een avondvullend programma (met pauze) waarin iedere musicus zichzelf kan zijn en die recht doen aan dit jubileum. Buiten de lijntjes kleuren mag. Het spijt ons dat we niet alle voorstellen kunnen honoreren, wij zullen een keuze maken.

Hier vindt u de concerten in het seizoen 2024-2025

Op de zondagmiddagen staat in de pauze de versgebakken koek voor u klaar. Het recept daarvan kunt u vinden onder Historie op deze website. In de koude maanden branden we de houtkachel. Welkom in het 24e seizoen!

brackman trio
Info & Kaartenzondag 26 januari 2025 om 15:30

Brackman Trio

Theeconcerten

Brackman Trio: Tim Brackman - viool Kalle de Bie - cello Rik Kuppen - piano

D. Sjostakovitsj - Pianotrio nr 1 M. Bonis - Soir et matin N. Roslavets - Pianotrio nr 3 J. Brahms - Pianotrio nr 1

sheng en joost
Info & Kaartenzaterdag 1 februari 2025 om 20:15

Cello-harp Duo

Losse Noten

ShengChiun Lin - cello Joost Willemze - harp

met werken van o.a: Saint-Saens, Villa-Lobos, Ling-Hsuan Huang en Piazzolla

mattias spee
Info & Kaartenvrijdag 7 februari 2025 om 20:15

Mattias Spee

Vrijdagavond concerten

Mattias Spee - piano

“Eclipse-project” Wölfl, Henkemans, Protopopov, Debussy

Voorafgaand aan dit concert kunt u om 19 uur aanschuiven voor een vegetarische tweegangen maaltijd.

fibonacci
Info & Kaartenzondag 23 februari 2025 om 15:30

Fibonacci Kwartet

Theeconcerten

Fibonacci Kwartet: Luna de Mol - viool Krystof Kohout - viool Elliot Kempton - altviool Findlay Spence - cello

In samenwerking met de Nederlandse StrijkKwartet Akademie

Haydn - Strijkkwartet op. 76 nr 4 'Sonnenaufgang' Smetana - Strijkkwartet nr 1 'Uit mijn leven' Beethoven - Strijkkwartet op. 131

VSS Kwartet Zsolt Szederkenyi LowRes-5386
Info & Kaartenvrijdag 7 maart 2025 om 20:15

Van Swieten Society

Vrijdagavond concerten

Van Swieten Society: Raoul Steffani - bariton Heleen Hulst en Ivan Iliev - viool Elisabeth Smalt - altviool Mátyás Virág - cello Bart van Oort - fortepiano

"Schatgraven met Schubert" Liederen voor bariton en fortepiano Ständchen D. 957 voor altviool en piano Adagio en Rondo Concertante in F, D. 487 voor pianokwartet Auf dem Strom, D. 943 voor bariton, altviool en piano Der Lindenbaum en Die Post uit Winterreise, D. 911 voor bariton en pianotrio Der Tod und das Mädchen - Strijkkwartet in d, D. 810

Voorafgaand aan dit concert kunt u om 19 uur aanschuiven voor een vegetarische tweegangen maaltijd.

Elise & Siebe
Info & Kaartenvrijdag 21 maart 2025 om 20:15

Elise Dupont & Siebe Henstra

Happy Bachdag

Elise Dupont - viool Siebe Henstra - klavecimbel

happy-bachdag-bijgesn
kathryn wouter
Sluitenzondag 23 maart 2025 om 15:30

Duo Wouter Verschuren & Kathryn Cok

Theeconcerten

Wouter Verschuren - fagot Kathryn Cok - klavecimbel

NB: dit concert wordt verplaatst naar zondag 11 mei 2025, 15.30 uur

o.a. Christoph Schaffrath (1709-1763) George Friedrich Handel (1685-1759) Jacob Wilhelm Lustig (1706-1796) Johann Sebastian Bach (16856-1750) Georg Philipp Telemann (1681-1767)

Kathryn Cok wordt internationaal erkend als solist en basso continuospeler en streeft een gevarieerde carrière na als klavecinist, fortepianist en academicus aan beide zijden van de Atlantische Oceaan. Kathryn, geboren in New York, woont nu in Nederland, waar ze een masterdiploma behaalde aan het Koninklijk Conservatorium en promoveerde aan de Universiteit Leiden op het onderwerp Basso Continuo-bronnen uit de Nederlandse Republiek 1620-1790. Kathryn is sinds 2001 solist en continuospeler bij het Amsterdam Barok Orkest en treedt ook regelmatig op met belangrijke oudemuziekensembles in Europa, zoals het Nederlands Kamerkoor, Tulipa Consort, Musica Temprana en Harmonie Universelle. Daarnaast werkt Kathryn samen met topsymfonische orkesten als het Concertgebouw Orkest, het Deutsches Symphonie-Orchester Berlin en de Berliner Philharmoniker. Kathryn treedt op als solist in veel van 's werelds meest gerenommeerde concertseries en festivals voor oude muziek, zoals Oude Muziek Utrecht, Brunnenthaler Concert Zomer, Amherst Early Music Festival en het Bodensee Festival. Kathryn vormt een duo met haar man, fagottist Wouter Verschuren, en speelt bekende en onbekende werken voor historische fagot en klavecimbel/fortepiano.

Wouter treedt regelmatig op als solist en speelt in tal van internationale kamermuziekensembles zoals Caecilia-Concert, Concerto Palatino, Oltremontano, l’Arpeggiata en vele anderen. Gespecialiseerd in uitvoering en onderzoek van muziek uit de 16e en 17e eeuw en later repertoire, treedt hij regelmatig op in Europa en de VS met klavecinist en fortepianist Kathryn Cok. Daarnaast is hij te horen op talloze andere orkest- en kamermuziek-cd’s op labels als Sony, Alpha, Erato en Antoine Marchand. Wouter werkte mee aan de opname van de complete Bach- en Buxtehude-cantates met The Amsterdam Barock Orchestra. Naast zijn posities aan het Koninklijk Conservatorium, Den Haag en The Royal College of Music, Londen, geeft Wouter regelmatig masterclasses in Europa, de VS en het Midden-Oosten en coacht hij voor festivals als het Amherst Early Music Festival, San Francisco Early Music Society (VS) en Tage der alte Musik in Hof (Duitsland). Wouter is ook actief als onderzoeker en promoveert momenteel aan het Royal College of Music, met als voornaamste doel het herontdekken van vergeten repertoire voor dulciaan en (historische) fagot. Wouter ontving een royale beurs van het Koninklijk Conservatorium, Den Haag.

Fedorova-Schwarz004
Info & Kaartenzondag 13 april 2025 om 15:30

Oyster Duo

Theeconcerten

Oyster Duo: Nicholas Santangelo Schwarz - cello & contrabas Anna Fedorova - piano

G. Gershwin - Prelude nr 2 D. Sjostakovitsj - "Adagio" voor piano en contrabas B. Fedorov - “The Oath” voor piano en cello R. Schumann - Fantasiestucke for contrabas en piano C. Debussy - Sonate voor cello en piano A. Ginastera - Vijf “Canciones Argentinas” voor contrabas en piano B. Fedorov - “6 Confused Diffusions on a Fragment of Chopin” voor contrabas en piano A. Blickenderfer - “Canal Variations” voor contrabas/cello en piano

Moser String Quartet nieuw © Pablo Odriozola
Info & Kaartenzondag 27 april 2025 om 15:30

Moser Kwartet

Theeconcerten

Moser Kwartet: Kanon Miyashita - viool Patricia Muro - viool Elise Hiron - altviool Lea Galasso - cello

In samenwerking met de StrijkkwartetBiennale en het Meritaplatform

Verrassingsconcert met o.a. Ligeti's eerste strijkkwartet "Metamorphoses Nocturnes"

kathryn wouter
Info & Kaartenzondag 11 mei 2025 om 15:30

Duo Verschuren/Cok

Theeconcerten

Wouter Verschuren - fagot Kathryn Cok - klavecimbel

o.a. Christoph Schaffrath (1709-1763) George Friedrich Handel (1685-1759) Jacob Wilhelm Lustig (1706-1796) Johann Sebastian Bach (16856-1750) Georg Philipp Telemann (1681-1767)

kinsky trio
Info & Kaartenzaterdag 17 mei 2025 om 20:15

Kinsky Trio uit Praag

Losse Noten

Kinsky Trio: Lucie Sedláková Hůlová – viool Martin Sedlák – cello Matyáš Novák – piano

Ravel - Pianotrio Dvorak - Dumky Trio

Het Jagthuis
Bestel een abonnement

Tags