Brackman Trio
Brackman Trio: Tim Brackman - viool Kalle de Bie - cello Rik Kuppen - piano
D. Sjostakovitsj - Pianotrio nr 1 M. Bonis - Soir et matin N. Roslavets - Pianotrio nr 3 J. Brahms - Pianotrio nr 1
Dank voor jullie fantastische programmavoorstellen, we zouden er meer dan twee seizoenen mee kunnen programmeren. Wij gaan nu aan de slag om een mooie selectie te maken voor een feestelijk 25e seizoen.
Volgend jaar bestaat het Jagthuis 25 jaar. Wij willen dat graag samen met jullie vieren. Daarom vragen wij professionele kamermuziekensembles die in Nederland wonen of werken om een voorstel te doen voor een feestelijk concert in de periode september 2025 tot mei 2026. De beste programma’s zijn degene die de musici na aan het hart liggen, wij van het Jagthuis houden van origineel repertoire. Graag ontvangen wij, uiterlijk in december, voorstellen van ensembles met minimaal twee en maximaal vijf leden voor een avondvullend programma (met pauze) waarin iedere musicus zichzelf kan zijn en die recht doen aan dit jubileum. Buiten de lijntjes kleuren mag. Het spijt ons dat we niet alle voorstellen kunnen honoreren, wij zullen een keuze maken.
Op de zondagmiddagen staat in de pauze de versgebakken koek voor u klaar. Het recept daarvan kunt u vinden onder Historie op deze website. In de koude maanden branden we de houtkachel. Welkom in het 24e seizoen!
Brackman Trio: Tim Brackman - viool Kalle de Bie - cello Rik Kuppen - piano
D. Sjostakovitsj - Pianotrio nr 1 M. Bonis - Soir et matin N. Roslavets - Pianotrio nr 3 J. Brahms - Pianotrio nr 1
ShengChiun Lin - cello Joost Willemze - harp
met werken van o.a: Saint-Saens, Villa-Lobos, Ling-Hsuan Huang en Piazzolla
Mattias Spee - piano
“Eclipse-project” Wölfl, Henkemans, Protopopov, Debussy
Voorafgaand aan dit concert kunt u om 19 uur aanschuiven voor een vegetarische tweegangen maaltijd.
Mattias Spee is een jonge multi-getalenteerde muzikant uit Nederland. Door de jaren heen is hij geroemd als klassiek pianist vanwege zijn zeer persoonlijke interpretaties en zijn “fluwelen touché” op de toetsen. Met name op het gebied van hedendaags repertoire heeft Spee zich onderscheiden als een avontuurlijke muzikant voor wie geen uitdaging ooit groot genoeg lijkt. Recentelijk heeft hij zich ook ontwikkeld als componist, improvisator en interdisciplinair kunstenaar. Spee wordt geprezen voor zijn veelzijdigheid als muzikant en is regelmatig “een van de grootste pianotalenten van Nederland” genoemd. Zijn studie-instrument is een vleugel van Grotrian-Steinweg uit 1992, hem in bruikleen gegeven door het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.
Spee heeft ook een grote fascinatie voor muziek die, al dan niet terecht, in de vergetelheid is geraakt. Getalenteerde componisten glippen soms door de mazen van het net om uiteenlopende redenen die vaak niks met muziek te maken hebben. Voorbeelden van de vergeten kinderen van de muziekgeschiedenis, wier muziek is uitgevoerd door Spee, zijn Louis Couperin, overschaduwd door zijn neefje, Mélanie Bonis, die als vrouw geen carrière mocht maken, en Alexei Stanchinski, die op tragische wijze overleed voordat hij kon doorbreken. Spee vindt het belangrijk om aandacht te schenken aan de enorme hoeveelheid muziek die onder het stof terecht is gekomen, deze op te duikelen en nieuw leven in te blazen. Deze fascinatie heeft geresulteerd in een serie albums getiteld Eclipse met muziek van onbekende componisten uit de geschiedenis. Het eerste album in deze serie, gewijd aan de muziek van Joseph Wölfl, kwam uit in juni 2021. Het tweede album, met muziek van de Nederlandse componist Hans Henkemans, waaronder enkele onuitgegeven manuscripten en een nooit eerder opgenomen pianoconcert, kwam uit in mei 2023. Het derde album wordt verwacht in seizoen 2024/2025.
Fibonacci Kwartet: Luna de Mol - viool Krystof Kohout - viool Elliot Kempton - altviool Findlay Spence - cello
In samenwerking met de Nederlandse StrijkKwartet Akademie
Haydn - Strijkkwartet op. 76 nr 4 'Sonnenaufgang' Smetana - Strijkkwartet nr 1 'Uit mijn leven' Beethoven - Strijkkwartet op. 131
Van Swieten Society: Raoul Steffani - bariton Heleen Hulst en Ivan Iliev - viool Elisabeth Smalt - altviool Mátyás Virág - cello Bart van Oort - fortepiano
"Schatgraven met Schubert" Liederen voor bariton en fortepiano Ständchen D. 957 voor altviool en piano Adagio en Rondo Concertante in F, D. 487 voor pianokwartet Auf dem Strom, D. 943 voor bariton, altviool en piano Der Lindenbaum en Die Post uit Winterreise, D. 911 voor bariton en pianotrio Der Tod und das Mädchen - Strijkkwartet in d, D. 810
Voorafgaand aan dit concert kunt u om 19 uur aanschuiven voor een vegetarische tweegangen maaltijd.
Elise Dupont - viool Siebe Henstra - klavecimbel
Wouter Verschuren - fagot Kathryn Cok - klavecimbel
NB: dit concert wordt verplaatst naar zondag 11 mei 2025, 15.30 uur
o.a. Christoph Schaffrath (1709-1763) George Friedrich Handel (1685-1759) Jacob Wilhelm Lustig (1706-1796) Johann Sebastian Bach (16856-1750) Georg Philipp Telemann (1681-1767)
Oyster Duo: Nicholas Santangelo Schwarz - cello & contrabas Anna Fedorova - piano
G. Gershwin - Prelude nr 2 D. Sjostakovitsj - "Adagio" voor piano en contrabas B. Fedorov - “The Oath” voor piano en cello R. Schumann - Fantasiestucke for contrabas en piano C. Debussy - Sonate voor cello en piano A. Ginastera - Vijf “Canciones Argentinas” voor contrabas en piano B. Fedorov - “6 Confused Diffusions on a Fragment of Chopin” voor contrabas en piano A. Blickenderfer - “Canal Variations” voor contrabas/cello en piano
Moser Kwartet: Kanon Miyashita - viool Patricia Muro - viool Elise Hiron - altviool Lea Galasso - cello
In samenwerking met de StrijkkwartetBiennale en het Meritaplatform
Verrassingsconcert met o.a. Ligeti's eerste strijkkwartet "Metamorphoses Nocturnes"
Wouter Verschuren - fagot Kathryn Cok - klavecimbel
o.a. Christoph Schaffrath (1709-1763) George Friedrich Handel (1685-1759) Jacob Wilhelm Lustig (1706-1796) Johann Sebastian Bach (16856-1750) Georg Philipp Telemann (1681-1767)
Kinsky Trio: Lucie Sedláková Hůlová – viool Martin Sedlák – cello Matyáš Novák – piano
Ravel - Pianotrio Dvorak - Dumky Trio